Vitamini 365

Jesenska salata od tikve i špinata

Jesenska salata od tikve i špinata oduševit će svojim okusom i zdravim sastojcima!

Sastojci:

  • 1 mala butternut tikva izrezana na kockice
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ½ žličice himalajske soli
  • ½ žličice mljevene paprike
  • 2 žlice balsamico octa
  • 1 žličica javorovog sirupa
  • 2 žličice senfa
  • 8 šalica nasjeckanog baby špinata
  • 1 nasjeckana jabuka
  • ½ šalice nasjeckanog feta sira
  • ½ šalice nasjeckanih pekan oraha

Priprema:

Tikvu, češnjak, 1 žlicu ulja, 1/4 žličice soli i 1/4 žličice papra pomiješajte u velikoj zdjeli. Stavite na veliki lim za pečenje i pecite dok ne omekša, oko 20 minuta.

U međuvremenu pomiješajte 2 žlice ulja, ocat, javorov sirup, senf i 1/4 žličice soli i papra. Dodajte špinat, pečenu tikvu, jabuke, sir i pekan orahe.

Pomiješajte i poslužite!