Jesenska salata od tikve i špinata
Jesenska salata od tikve i špinata oduševit će svojim okusom i zdravim sastojcima!
Sastojci:
- 1 mala butternut tikva izrezana na kockice
- 2 češnja češnjaka
- 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- ½ žličice himalajske soli
- ½ žličice mljevene paprike
- 2 žlice balsamico octa
- 1 žličica javorovog sirupa
- 2 žličice senfa
- 8 šalica nasjeckanog baby špinata
- 1 nasjeckana jabuka
- ½ šalice nasjeckanog feta sira
- ½ šalice nasjeckanih pekan oraha
Priprema:
Tikvu, češnjak, 1 žlicu ulja, 1/4 žličice soli i 1/4 žličice papra pomiješajte u velikoj zdjeli. Stavite na veliki lim za pečenje i pecite dok ne omekša, oko 20 minuta.
U međuvremenu pomiješajte 2 žlice ulja, ocat, javorov sirup, senf i 1/4 žličice soli i papra. Dodajte špinat, pečenu tikvu, jabuke, sir i pekan orahe.
Pomiješajte i poslužite!
-
GreenLab HIMALAJSKA SOL 500 g – jodirana jestiva sitna sol2,38 € uključ. PDV