
Zdravi muffini s ukusnom glazurom
Zdravi muffini s ukusnom kremom od čokolade oduševit će svojim bogatim okusom!
Sastojci:
- 1 žlica rastopljenog kokosovog ulja
- 2 velika bjelanjka
- ½ žličice himalajske soli
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 1 žlica tekuće stevije
- 36 g eritritola u prahu
- 120 g nemasnog grčkog jogurta
- 270 ml nemasnog mlijeka
- 100 g kakaa
- 120 g brašna bez glutena
- 1 ½ žličice praška za pecivo
- ¾ žličice sode bikarbone
Glazura:
- 480 g nemasnog grčkog jogurta
- 20 g kakaa
- 15 g instant čokoladnog pudinga bez šećera
- 1/2 žličice tekuće stevije
Priprema
Zagrijte pećnicu na 160°C.
U kalupe za muffine stavite papirnate košarice.
Umutite kokosovo ulje, snijeg od bjelanjaka i sol. Umiješajte ekstrakt vanilije, tekuću steviju i eritritol. Umiješajte grčki jogurt, mlijeko i dodajte kakao, brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Lagano miješajte dok se ne sjedini.
Podijelite tijesto na 12 muffina. Pecite na 160°C oko 23 minute.
Dok se muffini peku, pripremite glazuru.
Pomiješajte grčki jogurt, kakao, instant puding i tekuću steviju. Miksajte 2 minute. Pokrijte folijom i ostavite u hladnjaku na najmanje 2 sata.
Kad se muffini potpuno ohlade ukrasite ih čokoladnom glazurom i poslužite.
-
GreenLab HIMALAJSKA SOL 500 g – jodirana jestiva sitna sol2,38 € uključ. PDV
-
Stevia u tekućem obliku3,97 € uključ. PDV
-
Eritritol5,30 € uključ. PDV
-
Soda bikarbona2,11 € uključ. PDV